Hotel Porto Conte

Maristella, Sardinija

Opis destinacije

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru. Sa nekoliko malih ostrva čini pokrajinu u Italiji, a obzirom da je fizički izdvojena od ostatka zemlje doseže status autonomije. Sardiniju od prepoznatljive čizme sa istoka deli Tirensko more, a sa ostalih strana je zapljuskuje Sredozemno more. Klima je sredozemna, leta su topla sa temperaturom vazduha oko 30C. Ostrvo je dugačko 260 km, a široko 140 km. Manji deo ostrva je nizijski a veći deo brdsko planinski. Najviši vrh je Punta del Marmora sa visinom 1834 m.n.v. i pripada stenovitom planinskom masivu Đenarđentu. Glavni grad je kosmopolitski Kaljari sa pola miliona stanovnika I nalazi se na jugu ostrva. Drugi po veličini I značaju je Sasari na severozapadu ostrva. Ukupan broj stanovnika na ostrvu je 1.670.000. Zvaničan jezik je italijanski ali u upotrebi je sardinijski koji se smatra najbližim srodnikom latinskog jezika. U gradiću Algero na severozapadu je zastupljen katalonski jezik kao deo nasleđa koji datira još iz srednjeg veka. Sardinija je industrijski najmanje razvijena pokrajina u Italiji što je direktno uticalo na očuvanje prirodnih lepota koje se naveliko ogledaju u bujnoj mediteranskoj vegetaciji, beskrajno dugim peščanim plažama, romantičnim rajskim uvalama i kristalno čistom moru. Lepotu Sardinije upotpunjuju planinski predeli i unutrašnjost ostrva sa varošicama u kojima se neguje tradicija i običaji i čuvaju od zaborava stari zanati. Bogata istorija, ljubazno stanovništvo i čarobne prirodne lepote osvojiće svakoga ko izabere ovo ostrvo za svoj odmor.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Položaj: Hotel Porto Conte se nalazi na samoj obali mora, u prekrasnom zalivu Porto Conte, mesto Maristella, na oko 12 km od grada Alghero i oko 11 km od aerodroma Alghero u provinciji Sassari, na italijanskom ostrvu Sardiniji. Regionalni park Porto Conte, nalazi se nadomak hotela i to je područje gde su prirodne sile radile milenijumima, stvarajući pejzaže koji su jedinstveni i neponovljivi.

Smeštaj: Comfort soba (19m2), može da smesti maksimalno 3 osobe i beba i ima pogled na baštu ili bočni pogled na more i pogled na more (uz doplatu, prilikom prijave za aranžman). Svaka soba ima klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, mini frižider, kupatilo (tuš), fen za kosu, balkon/terasu.

Sadržaj: Hotel je u obliku potkovice sa centralnom recepcijom, prostranim salonom, kuhinjom, restoranom, barom i širokom terasom koja se proteže prema bazenu i plaži. Izuzetno originalna arhitektura hotela je u velikoj meri u skladu sa lokalnim stilom i poboljšana je jasnim referencama, u smislu linija i boja koje se koriste, u tehnikama izgradnje katalonske i šire mediteranske tradicije. Hotel ima sledeće sadržaje: recepcija, centralni bar, pool bar, restoran, animacija (od juna do početka septembra), usluga perionice / peglanja (uz doplatu, na licu mesta), Wi-Fi internet, TV sala, prodavnica, borova šuma sa igralištem za decu, parking itd.

Usluga: Noćenje sa doručkom – samoposluživanje (izbor više jela na bazi otvorenog bufea). Polupansion - doručak i večera, izbor više jela na bazi otvorenog bufea - samoposluživanje (švedski sto).  

Ljubimci: Kućni ljubimci nisu dozvoljeni. 

Plaža: Hotel se nalazi na peščanoj plaži u zalivu Porto Conte koja je opremljena ležaljkama i suncobranima koji se naplaćuju. Na peščanoj plaži možete uživati u iznajmljivanju pedalina i kanua, u ronjenju itd.

Sport i zabava: Hotel ima otvoreni bazen sa odeljkom za decu, teneski teren (sa reflektorima), mini golf, stoni tenis itd.

Napomena: Deca 0-16.99 god. imaju pomoćni ležaj u hotelu, plaćaju avio kartu i imaju sedište u avionu. Doplata za 1/1 sobu iznosi 45€, dnevno. Doplata za krevetac ukoliko je infant (dete 0-1.99 godina) četvrta osoba, je obavezna i znosi  22€ dnevno i plaća se u agenciji. Treći ležaj - na upit.

Preporuka agencije: Hotel PortoConte nalazi se u neverovatnom prirodnom okruženju uz prirodni regionalni park Porto Conte. Ono što definitivno izdvaja hotel je prelepa peščana plaža…

Važne informacije: Deca do 2 god besplatno (nemaju svoj ležaj I nemaju sedište u avionu).
Doplate u agenciji: 1/1 soba 45 EUR po osobi po noći, soba delimičan pogled more 4 EUR po osobi po noći, soba pogled more 8 EUR po osobi po noći, krevetac ukoliko je infant četvrta osoba 22 eur po noći.
Doplate na licu mesta: city taxe 2 EUR po osobi po noći, ležaljke I suncobrani na plaži ukoliko želite odredjenu poziciju ležaljke na plaži 15 EUR dnevno. 
Legenda: BB – noćenje sa doručkom; HB – polupansion (doručak/večera)
1. dan BEOGRAD - ALGERO Početak programa putovanja sastankom učesnika putovanja na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2 sata pre
ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona kod šaltera Fibula Air Travel-a (Obavezno proveriti 2 dana ranije tačno mesto
sastanka i vreme poletanja aviona). Pristupanje šalteru za predaju prtljaga, pristupanje šalteru za pasošku kontrolu. Let JU 9760 (Air Serbia).
Planirano vreme poletanja iz Beograda 12:00. Prevoz avionom (čarter let) na relaciji Beograd - Algero (let traje oko 2 sata). Planirano vreme
sletanja na aerodrom u Algeru 14:10. Po sletanju, sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do hotela po rasporedu u
hotele gde gosti borave. Smeštaj u sobe (soba je rezervisana od 14:00 časova a može biti i ranije u slučaju raspoloživosti), noćenje.

2. dan. - 8. dan SARDINIJA Smeštaj na Sardiniji je na bazi 7 noćenja u odabranom hotelu. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne
aktivnosti, fakultativne izlete...

8. dan ALGERO - BEOGRAD Napuštanje soba do 10:00 časova ili prema pravilima hotela, slobodno vreme do transfera na aerodrom,
čekiranje i pasoška kontrola. Let JU 9761 (Air Serbia). Planirano vreme poletanja iz Algera 15:20. Čarter let do Beograda. Planirano vreme sletanja u
Beograd 16:55. Kraj programa
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa, na dan iplate.

Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos 21 dan pre početka putovanja;

Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina); 

Čekovima građana: 40% akontacije od ukupnog iznosa cene aranžmana; preostali iznos se uplaćuju deponovanim čekovima
građana tako da poslednja rata dospeva najkasnije 15. decembra 2019. godine. (čekovi se deponuju na dan potpisivanja
ugovora i moraju imati dospeće 15.-tog u mesecu). 

FIB

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu